Hoe krijg ik de typische vintage geur uit mijn kleding?

Er zijn talloze redenen waarom vintage kleding zo fantastisch is. Vintage items zijn uniek; er is maar één exemplaar van elk stuk. Dat betekent dat niemand anders in dezelfde outfit rondloopt als jij, heerlijk toch? Bovendien komen deze items uit een tijd waarin hoogwaardige stoffen en materialen werden gebruikt. Het resultaat is dat je van deze items levenslang plezier zult hebben!

Bij Eeden Conceptstore krijg ik vaak complimenten dat mijn vintage items, ondanks hun leeftijd, aanvoelen als nieuw. Hoe doe ik dat? Ik zal het jullie vertellen.

Allereerst speur ik naar items die het minst hebben geleden. De door mij uitgekozen items zijn vaak met zorg gedragen en hebben op nette plekken gelegen.

Natuurlijk zijn er ook parels waar ik verliefd op raak, die wellicht iets meer pech hebben gehad, maar net zo prachtig zijn. Om jou dat 'als nieuw' gevoel te geven, is het belangrijk dat ik onder andere die 'typische vintage geur' uit je kleding laat verdwijnen. Deze geur ontstaat simpelweg doordat je item een poosje heeft gelegen tussen andere kleding met die geur. Los van of het nu vuil is of niet, de geur is erin getrokken.

Om deze geur te verwijderen, bekijk ik altijd eerst goed of je item geschikt is om te wassen. Veel vintage items komen uit een tijd waarin hoogwaardige stoffen en materialen werden gebruikt. Een voordeel hiervan is dat je items levenslang meegaan, maar het nadeel is dat ze minder makkelijk te wassen zijn. Daarom is het belangrijk om goed te controleren of je item geschikt is om te wassen.

Is je item geschikt om te wassen? Perfect! Jouw items worden door ons gewassen, apart van andere items, zodat de geur niet kan overdragen. Ik raad je aan om hetzelfde te doen wanneer je zelf je aangeschafte vintage item gaat wassen. Ik adviseer een handwas- of wolwasprogramma op een maximale temperatuur van 30 graden, dit is het minst schadelijk.

Is je item niet geschikt om te wassen? Geen zorgen, er zijn andere opties om jouw item toch heerlijk te laten ruiken. Items die niet geschikt zijn om te wassen, worden een dagje buiten gehangen om te luchten. Vervolgens worden ze gestoomd met een heerlijke Robijn Clothing Spray. Zo trekt de heerlijke frisse geur in de kleding.

Uiteraard zijn alle items vooraf zorgvuldig geselecteerd op beschadigingen en verkleuringen. Items die niet aan onze eisen voldoen, zijn er tussenuit gefilterd. Bij Eeden Conceptstore kun je erop vertrouwen dat je items schoon en intact zijn, oftewel als nieuw aanvoelen.

Ik hoop jullie hiermee een zorgeloze shopervaring te bieden en het fantastische gevoel van vintage fashion te laten ervaren.

Heel veel liefs,

Eeden Conceptstore

Terug naar blog